El Premi de Poesia Roissy-en-Brie per a escriptors i escriptores refugiades a Europa ha recaigut en aquesta primera edició en l’escriptora i poeta siriana Nesrine Khoury, actualment establerta a Alacant.

El jurat ha valorat la categoria literària de la seva obra, en la qual destaca la profunditat de les metàfores, el seu estil avantguardista i una mirada vers la modernitat.

“Una bona part, per no dir la majoria dels escriptors i escriptores o intel·lectuals refugiats i refugiades en països d’acollida arreu del món, molt sovint trenquen el vincle amb la creació a causa de les vicissituds de la vida i del dolor de l’exili. Alguns observadors consideren aquests escriptors com socialment morts”, afirma Salem Zenia, membre del jurat.

Així, aquest premi, dotat amb 2000 euros, “s’ha organitzat amb l’objectiu de reconèixer el seu talent i potser rescatar aquelles carreres parades pel xoc i el dolor de l’exili. A més, els premis poden posar llum sobre les persones refugiades i migrades i ser un valor afegit a la societat d’acollida, no com un pes a assumir”, assegura Zenia.

Podeu llegir l’acta del jurat aquí