Acabem de fer públic el cartell commemoratiu del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit 2016 que, enguany, és una obra creada pel fotògraf Manel Esclusa.

Manuel Esclusa va néixer a Vic i s’inicia en la fotografia amb només vuit anys, a l’estudi fotogràfic del seu pare. Va estudiar a l’Escola de Mestria Industrial de Vic i va treballar amb el seu pare en fotografia comercial des de 1966 fins a 1972. El 1974 li concedeixen una Beca de Fotografia de la Dotació d’Art Castellbach i assisteix als Stages Internationaux de la Photographie d’Arles, a França, on té com a professors a fotògrafs de la talla d’Ansel Adams, Neal White, Arthur Trees, Ian Dieuzaide, Denis Briat i Lucien Clergue. La seva obra té una trajectòria internacional i ha participat en exposicions tant de manera individual com col·lectiva en galeries i centres culturals d’arreu del món.

Cada 15 de novembre se celebra el Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit amb un programa d’activitats arreu dels territoris de parla catalana, el lliurament del premi Veu Lliure a les Illes Balears i el disseny d’un cartell amb una obra d’un artista al PEN Català, per posar de relleu la situació de manca de llibertat d’expressió en què viuen molts escriptors arreu del món.

Antoni Tàpies, Narcís Comadira, Joan Fontcuberta, Josep Guinovart, Ignasi Aballí, Francesc Abad o Eulàlia Valldosera, entre d’altres, han cedit la seva obra al PEN Català com a imatge de la commemoració.

Fons d’art