El PEN Català publica aquest any dos àlbums d’homenatge als escriptors Joaquim Carbó i Antònia Vicens i els presentarà el proper dimarts 5 de juny a la Biblioteca de Catalunya, en una conversa entre tots dos autors sota el títol d’«Afinitats compartides”, on també hi participaran la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i la directora de la biblioteca, Eugènia Serra.

L’entitat ha volgut homenatjar l’escriptor Joaquim Carbó amb l’àlbum Joaquim Carbó. Les cartes sobre la taula. Amb paraules de Carme Arenas a la presentació:

«Aquest àlbum que teniu a les mans, gràcies a la generositat del propi autor i de la professora Montserrat Bacardí que l’ha coordinat, vol ser una petitíssima contribució del Pen Català per homenatjar a un actor imprescindible de la nostra literatura a la qual aporta un gran patrimoni i que ha contribuït a fer la vida cultural catalana més rica i a projectar-la arreu. Preservar el patrimoni literari és un dels objectius del Pen. En el cas de Carbó també vol ser un agraïment de totes les generacions de lectors a la seva actitud generosa i eficient, amb el desig que per molts anys el puguem continuar llegint.»

Pel que fa l’àlbum Antònia Vicens. 50 anys de 39º a l’ombra, l’homenatge es fa pels 50 anys del guardó del Sant Jordi de novel·la amb aquesta obra:

«El PEN Català ha volgut aprofitar aquests 50 anys de vida literària plena per felicitar qui fou Vicepresidenta de l’entitat, qui va crear el premi internacional Veu Lliure per a un escriptor perseguit per les seves paraules i per felicitar-nos per la immensa contribució d’Antònia Vicens al patrimoni literari català.»