El Premi PEN Català de Traducció es convoca des del 2016 amb l’objectiu de reconèixer les millors traduccions literàries publicades en català durant l’any anterior a la convocatòria, per tal de distingir i dignificar la feina dels i les professionals de la traducció com a creadors de ponts entre cultures. Aquest premi va lligat a la línia de treball de la revista Visat, la revista digital de literatura i traducció del PEN Català.

La 8a convocatòria d’aquest premi és fins al 12 de gener.

El Premi afegeix dues novetats:

– L’obra guanyadora rebrà un premi de 4.000 euros.

– Els originals de les obres a considerar han d’estar subjectes a drets d’autor.
D’aquesta manera, busquem impulsar i visibilitzar la traducció literària contemporània.

Com se seleccionen les candidatures?
Els membres del jurat proposaran les obres que considerin d’interès per a la creació de la llista de candidats. Al mateix temps, es posa a disposició dels editors la possibilitat de proposar una candidatura d’entre totes les seves publicacions de l’any que es valora, amb unes despeses de gestió de 35€.

Què s’hi pot presentar?
El premi està obert a aquelles obres traduïdes de qualsevol llengua al català i publicades amb ISBN de l’any anterior a la convocatòria. Les traduccions han de ser d’obres originals subjectes a drets d’autor.

Fins quan es pot presentar?
Presenta la teva candidatura fins al 12 de gener.

Quin és el premi?
L’obra guanyadora rebrà un premi de 4.000 euros.

Quan es fa públic el veredicte?

El veredicte es farà públic en diverses fases:

– El tercer dilluns de març es farà pública la llista llarga de deu traduccions seleccionades com a finalistes, amb una campanya per convidar a la lectura d’aquestes obres.

– El primer dilluns de juny es farà pública la llista de quatre finalistes que defensaran la seva obra en un acte a La Setmana del Llibre en Català. Aquestes defenses es publicaran a la revista visat i el jurat les considerarà per seleccionar la traducció guanyadora del premi.

Consulta les bases aquí

El veredicte es donarà a conèixer el Dia de la Traducció, 30 de setembre en roda de premsa amb la persona guanyadora del Premi.