Bases en anglès
Bases en àrab
Bases en castellà
Bases en català
Bases en francès

Presenta’t aquí!

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades i com a part dels actes commemoratius del centenari de l’entitat, el PEN Català convoca el Premi Roissy-en-Brie per a escriptors i escriptores refugiades a Europa.

L’objectiu és reconèixer el talent literari de les persones que per diversos motius s’han vist obligades a abandonar el seu país d’origen. D’una banda, volem rescatar aquelles carreres que hagin pogut quedar truncades a causa de l’exili. D’altra, el premi també vol ajudar a trencar estereotips sobre les persones migrades i refugiades fent valer el seu talent i les seves capacitats.

Qui s’hi pot presentar?
El premi està obert a persones majors de setze anys que siguin receptores o hagin sol·licitat protecció internacional o per raons humanitàries. Això inclou les persones que tinguin o hagin sol·licitat (encara que la resposta hagi estat negativa) la condició de refugiades, asilades o apatrídes. També aquelles persones beneficiàries d’algun programa d’acollida d’entitats dedicades a la protecció internacional.

Quines obres es poden presentar?
El premi està obert a poesia escrita en qualsevol llengua.

Les obres es presentaran en la llengua original en què hagin estat escrites. Les obres escrites en una llengua diferent de l’anglès, àrab, francès, castellà o català s’acompanyaran d’una traducció d’un fragment de 10 a 20 versos en alguna d’aquestes llengües. En casos excepcionals, l’organització es reserva la possibilitat de traduir el text a una altra llengua per tal que pugui ser valorat pel jurat.

L’obra no ha d’haver estat guardonada en altres certàmens literaris i ha de ser inèdita en conjunt. Si alguna part no fos inèdita, caldrà explicitar quins poemes o fragments ja han estat publicats.
Cada autor/a pot presentar al premi una sola obra.

Quina extensió han de tenir les obres?
Extensió habitual en un volum de poesia sense sobrepassar 400 versos (4.000 paraules).

Premi
El o la guanyadora rebrà un premi de 2.000 euros i la seva obra es publicarà en una edició bilingüe en català i en la seva llengua original.

Termini
Les obres es podran presentar fins al 15 de setembre de 2021 inclòs.

Jurat
Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures es farà pública la composició del jurat.

Veredicte
El veredicte es donarà a conèixer el 15 de novembre coincidint amb el Dia internacional de l’Escriptor perseguit.