El PEN Català s’adhereix a la campanya del PEN Internacional en solidaritat amb Liu Xiaobo, expresident del PEN Independent Xinès.

Demà, dia 10 de desembre, se celebrarà a Oslo la cerimònia de lliurament del Premi Nobel de la Pau 2010 a l’escriptor dissident xinès, i expresident del PEN Independent Xinès, Liu Xiaobo, condemnat a 11 anys de presó pel règim xinès, pel simple fet d’expressar de forma pacifica les seves idees, a través dels seus escrits.

La resposta de les autoritats xineses a l’atorgament del premi a Liu Xiaobo ha estat contundent, prohibint tant a la seva esposa, que es troba a hores d’ara sota arrest domiciliari, com als seus advocats, poder viatjar a Oslo per recollir el premi en el seu nom. Amb motiu d’aquests fets el PEN Català ha decidit, una vegada més, adherir-se amb una sèrie d’accions a la campanya engegada pel PEN Internacional a favor de l’escriptor Liu Xiaobo.

Una de les accions de protesta que proposa el PEN Català és promoure l’enviament massiu depostals de felicitació a Liu Xiaobo, amb motiu de l’obtenció del Premi Nobel. Amb aquest objectiu, el PEN Català s’ha adreçat a tots els seus associats, així com a l’opinió pública catalana tot facilitant un model de felicitació que pot ser enviada tant en anglès com en català:

Benvolgut Sr. Liu Xiaobo,
Les meves sinceres felicitacions pel Premi Nobel de la Pau 2010.
Em solidaritzo amb vostè per la promoció de l’exercici pacífic dels drets civils fonamentals a la Xina.
Molt cordialment,

Dear Mr. Liu Xiaobo,
My heartfelt congratulations for the Nobel Peace Prize 2010.
I stand in solidarity with you as always to promote the peaceful
exercise of basic civil rights in China
All the very best,

signat
PEN Català

La postal ha d’anar adreçada a:
Liu Xiaobo
Jinzhou Prison
Nanshan Road 86
Taihe District, 121013
Jinzhou City, Liaoning Province
R.P. Xina