La Joventut Nacionalista de Catalunya va lliurar, dissabte 30 de juliol, el XXXIV Premi Ramon Trias Fargas al PEN Català, en reconeixement als més de noranta anys d’història dedicats a vetllar pels drets lingüístics, a defensar el patrimoni cultural català i a promoure el diàleg intercultural.

L’acte de lliurament va tenir lloc en el marc de l’Escola d’Estiu, que organitza aquesta entitat, durant un sopar al Castell de Fluvià de Sant Esteve de Palautordera. La presidenta del PEN Català, Carme Arenas, va recollir el guardó de mans de Montserrat Trueta, vídua de Ramon Trias Fargas. Hi assistiren els Consellers de la Generalitat de Catalunya Jordi Baiget, Jordi Jané, Josep Rull i Santi Vila.

CopBG7sXgAQNHHh.jpg-large

Carme Arenas rep el Premi de mans de Montserrat Trueta

El Premi Ramon Trias Fargas reconeix la trajectòria en defensa del país, la llengua i la cultura catalanes d’una persona o institució. Altres entitats guanyadores del premi han estat Som Escola, el 2014; la Federació Catalana d’Escoltisme, el 2013 o RAC1, el 2010. Entre les personalitats més recents destaquen Pilarín Bayés, el 2015 i Josep Maia Ainaud Lassarte el 2012.