El passat 22 d’octubre es va celebrar el recital d’algunes de les veus actuals més representatives de la poesia de Catalunya i Croàcia, dins el festival literari “Tocats de Lletra“. Hi van participar Ivan Šamija, Luka Mavretić, Mireia Calafell i Jaume Subirana.

El recital poètic “Si hagués d’encabir la mar dins d’un marc” ha estat possible gràcies a les complicitats entre el PEN Català i l’Associació d’Escriptors de Croàcia, que organitza cada any un intercanvi literari amb escriptors d’un altre país. Aquest 2016, han volgut destacar la poesia catalana i d’aquesta manera ha sorgit el recital presentat a Manresa.

Durant la primera part del recital Luka Mavretić i Ivan Šamija van poder llegir en la seva llengua mentre que Mireia Calafell i Jaume Subirana els van fer d’altaveu amb traduccions catalanes dels mateixos poemes, realitzades per Pau Sanchis. Més tard, els poetes catalans van oferir alguns dels seus propis poemes. L’activitat es va celebrar al nou espai d’Òmnium Bages i va aplegar unes quaranta persones, que van poder gaudir de la plaquette editada pel PEN Català amb la selecció dels poemes croats traduïts per Pau Sanchis i els poemes de Mireia Calafell i Jaume Subirana.

Just després es va presentar el projecte poètico-teatral “Deshabitades”, amb la participació de les poetes Míriam Cano, Teresa Colom, Àngels Gregori i Sònia Moll, sota la direcció de Laura Casaponsa. Agraïm la generositat de totes elles, que a través d’una taquilla inversa varen cedir la recaptació al PEN Català, el qual destinarà la donació a finançar projectes d’escriptors refugiats a Catalunya.