La Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans organitza una Lectura Pública de la Declaració que tindrà lloc dimecres, 10 de desembre a la 18.00 hores a l’FNAC d’El Triangle.

El PEN Català participarà en la Lectura Pública de la Declaració Universal dels Drets Humans que organitza la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans. Aquesta lectura forma part del conjunt d’actes que aquesta entitat organitza amb motiu de la commemoració del 60è aniversari de la signatura de la Declaració. Llegiran fragments de la Declaració la presidenta del PEN Català, Dolors Oller, la coordinadora del comitè d’Escriptors Empresonats, Raffaella Salierno i l’escriptor Salem Zenia, entre d’altres. El president del Parlament, Ernest Benach, es farà càrrec de l’obertura de l’acte, que també comptarà amb la participació de representants polítics, escriptors i personalitats del món acadèmic i social.

La FCONGDH és un entitat de segon nivell que aplega una trentena d’associacions dedicades a la defensa i promoció dels drets humans des de diferents perspectives. Un dels seus objectius principals és la sensibilització de l’opinió pública perquè la defensa de drets humans esdevingui cosa de tots i totes, i és en aquesta línia que s’està treballant en la campanya del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans d’aquest 2008.

Amb aquest objectiu la federació està promovent diverses accions: l’edició d’un pòster commemoratiu; el disseny d’un web promocional per la difusió de totes les activitats que es facin a Catalunya sobre drets humans, la promoció de la celebració d’un minut de silenci als ajuntaments de Catalunya (60 segons pels drets humans), l’activitat a les escoles “Una postal pels Drets Humans” o la proposta de 60 campanades pels Drets Humans.