A la Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires, i en una sala plena de gom a gom, va tenir lloc la taula rodona sobre sexisme en el llenguatge a càrrec de Teresa Meana i Mabel Gianmatteo, moderada per Gwendolyn Díaz i Àngels Gregori. Durant el debat es van posar sobre la taula algunes de les qüestions sobre el llenguatge sexista i l’ús que se n’ha fet, al llarg dels anys, a través de la literatura. Durant el debat hi va haver intervencions on es van posar sobre la taula diversos exemples de la literatura universal i la literatura catalana en particular.

Les expertes en llenguatge van explicar, establir i recomanar una sèrie d’usos per lluitar contra el llenguatge sexista i van proposar noves formes d’anomenar la realitat des d’un ús inclusiu. Hi va haver diverses aportacions, tant a la taula com al públic, referents a donar exemples de llenguatge inclusiu a través d’algunes obres recents de la literatura catalana.

Durant els dies de la Feria, els nostres autors van ser entrevistats per diversos mitjans de comunicació argentins i van establir reunions i contactes amb altres autors, amb la finalitat de donar a conèixer la literatura catalana actual i el que estan fent els joves creadors.

La Feria del Libro de Buenos Aires és una de les més importants de la indústria editorial llatinoamericana, en la que Barcelona va ser convidada d’honor l’any 2019. En cada jornada passen al voltant de deu mil visitants i es té un especial interès pel que s’està fent des de Catalunya. A part dels actes previstos, des del PEN Català també vam mantenir una reunió amb Ezequiel Martínez, director de la Feria.