Per a una organització o iniciativa europea que hagi contribuït a una literatura infantil i juvenil més lliure i diversa.

L’abril del 2022, el PEN Català celebra 100 anys del seu naixement i ho fa mirant al futur amb la convocatòria d’un premi en l’àmbit de la literatura adreçada als més joves. L’objectiu del guardó és reconèixer la contribució d’una entitat, organització o iniciativa europea a una literatura infantil i/o juvenil més lliure i més diversa.

El premi està obert a entitats públiques o privades i a iniciatives impulsades per grups de persones que fomentin la diversitat, el pensament crític i la defensa de la llibertat d’expressió en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Poden ser associacions, centres culturals, biblioteques, editorials, llibreries, festivals literaris, escoles o grups de persones que s’hagin unit amb aquest propòsit. La seva tasca pot haver incidit en el procés creatiu i els seus agents, el procés editorial, la formació, la traducció, la comunicació o la mediació.

El premi està dotat amb 2.000 euros i es poden presentar propostes fins al 15 de juny de 2022 escrivint un correu a pen@pencatala.cat.

Llegiu i descarregueu les bases, AQUÍ.