El passat dia 14 de juliol, els periodistes Jairo Videa i Juan Daniel Treminio, beneficiaris del programa Escriptor Acollit, es van trobar amb l’equip directiu de l’IES Viladomat. Hi van assistir per part de l’Institut, Pilar Cabellos, directora, Carme Moreso, cap d’estudis, i Pablo Moro, coordinador acadèmic i per part del PEN Català, Gemma Rodríguez, responsable del programa Escriptor Acollit.

L’objectiu de la trobada era preparar les sessions que els joves periodistes nicaragüencs impartiran a l’Institut durant la tardor de 2021. Les sessions formaran part de les assignatures de premsa i ràdio i s’adreçaran a l’alumnat de 2n d’ESO. Més de 100 estudiants participaran en aquestes sessions que tindran un doble vessant: teòrica i pràctica. Videa i Treminio compartiran la seva experiència com a periodistes nicaragüencs i faran un taller en què els estudiants aprendran els diferents aspectes que intervenen en la creació d’un mitjà digital (creació i edició digital de continguts, màrqueting digital, finançament, etc.). Les sessions es desenvoluparan entre els mesos d’octubre i novembre.

L’equip directiu de l’IES Viladomat va agrair la col·laboració i va destacar l’impacte que ha tingut sobre l’alumnat les activitats dutes a terme els darrers anys amb l’artista gràfic de Guinea equatorial Ramon Esono o el periodista hondureny Milthon Robles, antic beneficiari del programa Escriptor Acollit. Per la seva banda, Videa i Treminio es van mostrar il·lusionats amb aquest projecte i ansiosos de poder compartir els seus coneixements amb els nois i noies de l’IES Viladomat, així com de retornar a la ciutat de Barcelona l’oportunitat que suposa per a tots dos la seva estada dins el programa.