El 21 de febrer es va presentar a la llibreria Laie el llibre homenatge a D. Sam Abrams D. Sam Abrams, el compromís amb la literatura de Lleonard Muntaner Editor, curat per Isabel Graña i amb pròlegs de la mateixa Isabel Graña, Francesc Parcerisas, Vicent Alonso, i Antoni Vidal Ferrando, qui ens recorden els aspectes essencials de la seva feina i la importància de la seva contribució a la nostra cultura. Però aquest volum, sobretot, vol constituir una eina útil i un reconeixement per a un dels crítics literaris més importants del país. Per això han fet una selecció d’una cinquantena d’articles seus, avui esparsos a la premsa, on D. Sam Abrams ens parla Sobre literatura i modernitat.

 

L’acte es va iniciar en una sala plena a vessar amb la intervenció de la presidenta del PEN Català, Laura Huerga, qui va introduir els participants de la presentació: Isabel Graña, Francesc Parcerisas i el mateix D. Sam Abrams. A més, va recordar que una de les primeres decisions com a presidenta va ser la participació del PEN en aquest llibre.

 

A continuació, Francesc Parcerisas va introduir el llibre i l’home darrere d’aquest a través d’històries i d’anècdotes explicades amb molta estimació.

Seguidament, Bel Graña va explicar com es va arribar a configurar el llibre, els seus participants i l’edició d’aquest de manera secreta, ja que era un regal d’aniversari pels setanta anys d’Abrams.

Finalment, Abrams va intervenir per agrair a tothom qui havia fet possible aquesta obra. Parlant de la seva passió per la literatura del segle XX, i com aquesta ha creat i mesclat diferents cultures i tradicions literàries.