El passat 3 de novembre es va presentar a la sala Maria Mercè Marçal de l’Ateneu Barcelonès  l’edició catalana del llibre PEN Internacional: una història il·lustrada, publicada per Galaxia Gutenberg.

El llibre, publicat com a part de les celebracions del centenari del PEN Internacional és un relat extraordinari sobre la manera com el PEN va situar la literatura i la defensa de la llibertat d’expressió al centre de la seva lluita contra la repressió des de 1921. Al volum, s’hi repassen moments clau de la història de PEN Internacional amb capítols dedicats al PEN Català.

A l’acte hi van participar membres del PEN Internacional i del PEN Català com Jaume Subirana, Simona Škrabec, Joan Tarrida i Carles Torner qui ha coordinat del centenari del PEN Internacional i ha treballat amb un vast equip de persones per tal de reunir els més de cinc-cents documents gràfics de l’ambiciós volum. La publicació serà, ben segur, una gran eina per a conèixer minuciosament  els 100 primers anys d’història de l’entitat, des de la seva fundació l’any 1921 fins a l’actualitat.