El passat 11 de desembre Simona Škrabec, presidenta del comité de drets lingüístics i traducció del PEN Internacional i sòcia del PEN Català, va participar en una trobada que va tenir lloc a la seu de les Nacions Unides de Nova York. La reunió va posar el focus en la necessitat urgent d’incrementar la protecció legal i física de traductors i intèrprets que treballen en entorns d’alt risc arreu del món.

L’acte fou coorganitzat per les Missions Permanents d’Espanya i la República de Fiji, i amb el suport de les Nacions Unides i el seu Departament de Seguretat, així com amb la col·laboració de Red T i la comunitat lingüística mundial. El PEN Internacional, International Refugee Assistance, diversos intèrprets i experts en polítiques també van estar-hi presents.

A més d’aquesta acció, també es va enviar una carta oberta al Secretari General de les Nacions Unides demanant una resolució, per part d’aquest òrgan, per a la protecció dels traductors i intèrprets civils que es troben, en el seu dia a dia, en situacions de conflicte.