Entre els dies 30 de novembre i 2 de desembre va tenir lloc a Santiago de Compostel·la la segona trobada presencial del projecte europeu: Be (P)Art, Grow with Arts! liderat pel PEN Català des del 2021. La trobada es va fer en el marc d’unes jornades organitzades per la Fundación Uxío Novoneyra sobre joves i literatura.

La reunió de socis es va celebrar a la seu de la Fundació SGAE a Santiago de Compostel·la i va servir per a posar al dia les activitats dels diferents partners del projecte i plantejar el tram final de Be (P)Art, Grow with Arts!, que finalitzarà el març del 2023.

L’endemà de la trobada, els diferents socis vam participar en les Jornades de bones pràctiques en el foment de la creació literària jove i polítiques de públics literaris joves organitzada per FUN i moderades per Yolanda Castaño, poeta en llengua gallega, traductora, editora i gestora cultural independent. Castaño va presentar un seguit d’experiències amb autors i autores, residències i projectes socials per apropar la literatura a públics no familiaritzats amb la creació literària. Posteriorment, es va obrir el debat als participants de les jornades i es va parlar de diferents aproximacions i criteris a l’hora de seleccionar i dissenyar aquest tipus de projectes culturals.

Seguidament es van iniciar les taules rodones. Lucía Miranda, directora d’escena, gestora cultural, dramaturga i educadora, va presentar una experiència de foment i empoderament de dones basant-se en grups de lectura en comunitats rurals, basada en la la disciplina de la biblioterapa. Un projecte europeu amb partenariat internacional anoment Book power.

Tamara Andrés, poeta gallega, va compatir la seva experiència com a participant en la residència itinerant Ameto mítico amb altres cinc poetes d’arreu del món.

Finalment, Lidiko rurAllure, històriadora i investigadora cultural, va explicar la seva experiència com a observadora de diferents esdeveniments culturals a Galicia. RurAllure, va posar especialment en valor la capacitat que aquests esdeveniments tenen de posar en relació a persones molt diferents, provinents de discicplines artistiques diverses amb la quotidianitat de viure camp.

Un dels punts que va portar un debat més enriquidor va ser el repte de com arribar a connectar amb els grups de persones per a qui es fan els projectes per tal que aquestes crides arribin, justament a aquests col·lectius.

Per la tarda, la jornada va prendre un caire més col·laboratiu i els membres del partenariat europeu van redactar un document  sobre recomanacions de polítiques públiques sobre el foment de les audiències  joves que properament es publicarà al web del projecte Be(P)Art, Grow With Arts!