Entre els dies 22 i 24 de febrer va tenir lloc a Budapest la trobada final de socis del projecte europeu Be(p)art Grow With Arts liderat des del 2020 pel PEN Català.  Aquesta trobada acollida pels socis hongaresos de l’associació d’escriptors Szepirok Tarsasaga tenia com a objectiu principal avaluar el procés i les activitats desenvlupades durant aquests anys de projecte comú i començar a redactar els documents conjunts de justificació de l’ajut rebut per les institucions europees.

A la trobada a banda dels amfitrions, també hi van participar el PEN Català,  la Fundación Uxío Novoneyra de Galicia i la representant de la Universitat UC Leuven-Limburg. Finalment no van poder acudir a la cita els representants de l’associació Udruzenje Krokodil de Sèrbia degut amenaces i atacs rebuts en els dies anteriors per grups d’ideologia feixista que van fer desaconsellable el seu viatge a Budapest. En aquest sentit vam redactar una declaració conjunta de rebuig i condemna dels fets ocorreguts que podeu recuperar aquí.

El Projecte Be(P)Art, Grow with arts és el segon projecte europeu en què participa el PEN Català. Anteriorment havia estat soci del projecte Engage! En ambdos casos, a banda de potenciar la internacionalització de  la nostra associació, formar part d’aquests projectes ens ha permès crear xarxa amb altres entitats i associacions a nivel europeu i treballar per objectius comuns.