Avui fa un mes el PEN Català encetava la campanya #LletresxlaLlibertat, per demanar l’alliberament tant dels nostres representants cívics com polítics en presó preventiva per defensar la cosa més noble: els drets i llibertats d’un poble, de manera democràtica i pacífica.

Mai no vam preveure que, avui, dos mesos després de ser empresonats, hauríem de continuar demanant el dret a la llibertat d’expressió en una societat que es vol democràtica. Continuarem cada dilluns amb el nostre propòsit de fer que la literatura ens acompanyi en aquests moments tan desoladors per incomprensibles.

Aquesta setmana s’han acomplert 69 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans. Tots els ciutadans, amb responsabilitats públiques o no, hauríem de tenir ben presents tots i cadascun dels 30 articles de la DUDH, fer-los nostres, com a divisa per fer del nostre món un habitat digne per a tothom. El nostre compromís és amb les persones, els drets de les quals han de ser sempre irrenunciables i respectats sense abusos ni arguments interessats d’intolerància.

Presentació i tots els textos