El 18 de febrer del 2017 mig milió de persones van sortir al carrer a Barcelona en la manifestació més gran d’Europa pels drets de les persones refugiades i migrants, organitzada per Casa nostra, casa vostra. Una setmana abans, una cinquantena d’artistes van omplir el Palau Sant Jordi en un concert històric per cantar #VolemAcollir. Totes aquestes accions van ser possible gràcies a la força de la ciutadania, la mobilització de centenars d’organitzacions socials i la implicació incansable del voluntariat. L’entitat donar continuïtat a aquesta força per canviar les polítiques de fronteres de la Unió Europea i per promoure l’acollida i és per això que organitza una xerrada.

El proper diumenge 18 de febrer s’ha organitzat una xerrada-debat “Volem acollir. Un any després de la manifestació: què ha canviat?” per conèixer la situació actual, fer balanç del 2017 i parlar del futur d’aquest moviment. Serà al CCCB, a l’Aula 1, a les 11.30 h (entrada lliure, aforament limitat).

El PEN Català és un dels signants inicials del manifest de Casa nostra, casa vostra, ha donat suport a la campanya des de l’inici i ha participat en les diverses accions de l’entitat per fer valer aquests valors.