Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Koulsy Lamko

Escriptor africà

Nascut a Dadouar (Txad) Koulsy Lamko és Doctor en Lletres per la Universitat de Llemotges (França) i té la Mestria en Lletres Modernes (lletres i arts) per la Universitat d’Uagadugú (Burkina Faso).

Lamko va deixar el seu país el 1979 per Burkina Faso a causa de la Guerra civil. Allà va conèixer Thomas Sankara i es va involucrar amb l’Institut de Pobles negres a Uagadugú. Lamko va passar deu anys promovent teatre comunitari a Burkina Faso, a través del Teatre de la Comunitat i va col·laborar en la fundació del Festival Internacional per al Desenvolupament.

Va viure a Llemotges i posteriorment a Ruanda on va fundar el centre de la Universitat per a les Arts i el Teatre, i va ensenyar teatre i escriptura creativa. La seva experiència a Ruanda el va portar a escriure la seva novel·la La phalène des collines (La papallona de les colines), sobre el genocidi de 1994.

Ha viscut a diferents països del món i ha promocionat el teatre i el millor coneixement de l’Àfrica des del punt de vista humanitari i literari.

El 2003 va arribar com a convidat a la Casa Refugi Citlaltépetl, a Mèxic, i des de 2009, el govern del Districte DF, amb l’impuls de Lamko, va obrir la casa refugi per a periodistes i escriptors africans.

Ha estat professor en diferents universitats: la Universidad Iberoamericana de Mèxic, la Universidad Autónoma de l’Estado de Hidalgo o la Universidad Nacional Autónoma de Mèxic. Ha dirigit diversos centres universitaris vinculats a les arts i a la cultura a Ruanda i Burkina Faso; i ha donat conferències sobre escriptura en festivals com el de francofonies a Llemotges, Burkina Faso, Costa d’Ivori, Canadà, Níger, Togo, Benín, Madagascar, Ruanda, Burundi, Mèxic, Brasil, Colúmbia, Argentina i Cuba.