Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Koulsy Lamko

Escriptor africà

Nascut a Dadouar, Txad, Koulsy Lamko és Doctor en Lletres per la Universitat de Llemotges (França) i té la Mestria en Lletres Modernes (lletres i arts) per la Universitat d’Ouagadougou (Burkina Faso). Lamko va deixar el seu país el 1979 per Burkina Faso a causa de la guerra civil. Va dedicar-se a promoure el teatre comunitari a Burkina Faso, a través del Teatre de la Comunitat, i va col·laborar en la fundació del Festival Internacional per al Desenvolupament. Es va traslladar a Ruanda, on va fundar el centre de la Universitat per a les Arts i el Teatre, i va ensenyar teatre i escriptura creativa. La seva experiència a Ruanda el va portar a escriure la seva novel·la La phalène des collines [La papallona de les colines], sobre el genocidi de 1994.

El 2003 va arribar com a convidat a la Casa Refugi Citlaltépetl, a Mèxic, i des de 2009, el govern del Districte DF, amb l’impuls de Lamko, va obrir la casa refugi per a periodistes i escriptors africans. Ha estat professor en diferents universitats: la Universidad Iberoamericana de Mèxic, la Universidad Autónoma de l’Estado de Hidalgo o la Universidad Nacional Autónoma de Mèxic. Ha viscut a diferents països del món i ha promocionat el teatre i el millor coneixement de l’Àfrica des del punt de vista humanitari i literari.

L’acte de lliurament