Amb motiu del 90è aniversari del PEN Català i de la celebració del Dia Internacional de l’escriptor empresonat, es presentà l’edició del llibre i l’exposició Deletrix, de Joan Fontcuberta.

Deletrix recull la feina duta a terme pel fotògraf Joan Fontcuberta al llarg dels últims 6 anys col·leccionant imatges i textos censurats de diversos autors i èpoques en un recorregut que l’ha portat a biblioteques i arxius d’Europa i d’Amèrica del Nord.
Prenent com a referència aquesta sèrie d’imatges, neix la idea de desenvolupar un projecte artístic sobre la censura amb la implicació directa del PEN Català. Aquest projecte el conformen una exposició amb 15 fotografies realitzades per Joan Fontcuberta; així com també un llibre que conté, a més, les col·laboracions de diferents escriptors com John Ralston Saul, president del PEN Internacional, Herta Müller, Salman Rushdie, Chenjerai Hove i Emmanuel Pierrat; de la presidenta del PEN Català, Carme Arenas i del comissari de l’exposició, Manuel Guerrero, amb textos sobre la llibertat d’expressió i la censura.

Deletrix pretén alertar de la vulneració de la llibertat d’expressió des del vessant de la reflexió dels nostres creadors més significatius, un dels eixos vertebradors de la feina que porta a terme el PEN Català a través dels seus programes i activitats. L’exposició té una voluntat d’itinerància internacional en diversos esdeveniments literaris d’arreu del món.

deletrix

Itinerancia de l’exposició:
· 12 de novembre / 8 de desembre de 2013: centre ARTS SANTA MÒNICA de Barcelona
· 10 de gener / 7 de febrer de 2014: OCTUBRE CCC de València
· 30 d’octubre / 29 de novembre de 2014: BIBLIOTECA FORAL de Bilbao

Comissari
Manel Guerrero

Organitzen
PEN Català i Arts Santa Mònica — Departament de Cultura

Col·laboren
Angle: Marcs i Muntatge , Col·lecció Domènech – Ballester, Editorial Polígrafa, Fundació Banc Sabadell i Tinta Invisible

Dossier – Deletrix