Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Ciutats refugi dels Països Catalans

Les ciutats refugi de l’ICORN (International Cities of Refuge Network) acullen escriptors perseguits. Cada escriptor acollit representa, d’una manera simbòlica, tots els altres escriptors que viuen amagats, empresonats o silenciats per sempre. A través de l’acolliment de l’autor, a qui se li proporciona allotjament i suport econòmic per un període de dos anys, les ciutats ICORN realitzen una contribució rellevant en la promoció de llibertat d’expressió.

Des del 2006, les ciutats dels Països Catalans que s’han inscrit en la xarxa internacional són:

Xarxa ICORN

The International Cities of Refuge Network (ICORN) és una xarxa de ciutats d’arreu del món que vetlla per la defensa de la llibertat d’expressió. Els escriptors han estat sistemàticament objectius d’amenaces i persecucions i la xarxa proporciona una resposta apropiada davant d’aquestes situacions.
El centre administratiu de l’ICORN és a Stavanger (Noruega) i actua com a eix de comunicació i coordinació entre les ciutats de la xarxa, els coordinadors dels programes i els escriptors convidats.

Com funciona l’ICORN?

L’ICORN coordina i dóna suport a les ciutats i regions integrants de la xarxa i en garanteix el contacte amb els escriptors perseguits.
El PEN Internacional, a través del Writers in Prison Committee, actua en qualitat d’expert en l’elaboració i avaluació dels casos dels candidats a ser escriptors refugiats. La participació del PEN Internacional en el projecte garanteix la màxima rigorositat a l’hora d’analitzar i determinar quins són els casos més urgents.
Els criteris que segueix el PEN Internacional per a la selecció de casos es basa en dos aspectes. D’una banda, el candidat o candidata ha de ser un escriptor o escriptora (novel·lista, escriptor de no-ficció, guionista, poeta, editor, traductor, periodista o il·lustrador). De l’altra, el candidat o candidata ha d’estar en risc a causa dels seus escrits, en perill de mort o bé sentenciat per les autoritats del seu país. Aquest segon aspecte exclou els casos en els quals els escrits incitin la violència.

Visiteu el web de l’ICORN