Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Comitè d’Escriptors Perseguits

Sota el paraigua del Comitè de l’Escriptor Perseguit del PEN Internacional, el comitè del PEN Català segueix els casos d’escriptors que pateixen persecució com a conseqüència de la seva reivindicació de la llibertat d’expressió, la igualtat entre persones i els drets humans, defensades a través de la seva tasca intel·lectual i de manera pacífica. Des del PEN Català s’analitzen les investigacions que realitza el PEN Internacional i se’n fa difusió.

Amb l’objectiu de pressionar els règims que tenen carències democràtiques perquè alliberin i/o deixin d’assetjar els escriptors, el comitè se suma a les campanyes de denúncia impulsades des del PEN Internacional, fent tota mena d’accions de denúncia i de pressió als governs, com l’enviament de cartes demanant-ne l’alliberament. El comitè també destaca alguns dels casos d’escriptors perseguits identificats pel PEN Internacional, escriptors apadrinats.

Per ta de reconèixer la valentia i la tasca d’escriptors que han destacat com a defensors de la llibertat d’expressió i alhora per conscienciar la població catalana, cada any es fa lliurament del Premi Veu Lliure-PEN Català. El guardó es dona a conèixer dins els actes del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, el 15 de novembre, que ocupa un lloc rellevant dins el calendari d’activitats de l’entitat.