En el marc de les Ciutats de la Literatura UNESCO, el PEN Català en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona ofereix dos residències literàries internacionals. L’objectiu de les residències és afavorir la mobilitat dels i les autores vinculades als centres PEN i a l’ICORN, dues xarxes internacionals de les que formen part el PEN Català i la ciutat de Barcelona.

Inscriu-te a la convocatòria

Què inclou?

La residència inclou l’allotjament, les despeses de viatge i 300 euros de manutenció.

A qui s’adreça?

Autors i autores de qualsevol gènere literari de ficció o no ficció vinculats a un centre PEN o a la xarxa ICORN.

Requisits

●        Acreditar dues publicacions literàries prèvies (es descarten les autopublicacions) o dues posades en escena en el cas dels dramaturgs.

●        Coneixement suficient d’alguna d’aquestes llengües: català, castellà o anglès.

●        Disposició a participar en activitats culturals i d’intercanvi amb autors locals a la ciutat de Barcelona.

●        Ser soci d’un centre PEN, o haver participat en el programa Escriptor Acollit d’alguna de les ciutats ICORN, o estar vinculat d’alguna altra manera a qualsevol d’aquestes dues xarxes i acreditar-ho.

●        Es valorarà la qualitat literària i lingüística del projecte presentat així com el      tractament de temàtiques actuals.

●        Es valorarà l’interès de l’autor/a per la ciutat de Barcelona i la cultura i la llengua catalanes.

Durada

La durada de la residència és de 15 dies i tindrà lloc del 26 de juny al 9 de juliol de 2023.

Estada

La residència es farà al MUHBA Vil·la Joana, una emblemàtica construcció envoltada de vegetació a la serra Collserola que inclou un museu i la residència literària. La residència, aïllada de la ciutat i, per tant, sense botigues ni supermercats al voltant, està ben connectada amb el centre de la ciutat de Barcelona amb el tren (Ferrocarrils de la Generalitat, parada Baixador de Vallvidrera). El camí de la residència a l’estació de Ferrocarrils (10 minuts a peu) es fa a través d’unes escales i per tant no és accessible a persones amb mobilitat reduïda.

Cada escriptor disposarà d’una habitació individual amb bany i un escriptori per a treballar, així com un balcó amb vistes a Collserola. També hi ha un espai comú amb cuina totalment equipada on els escriptors es podran preparar els seus àpats. Durant l’estada hi conviuran les tres persones seleccionades per a la residència.

Durant l’estada s’organitzaran algunes activitats a la ciutat de Barcelona amb la participació dels escriptors residents que contribueixin a l’intercanvi i la interacció cultural.

Els escriptors tindran contacte amb una persona del PEN Català que els rebrà el primer dia i els farà el seguiment durant la seva estada però no conviurà amb ells a la residència. Per tant, els escriptors hauran de ser autònoms a l’hora de planificar i gestionar la seva estada, així com de comprar i cuinar-se els seus àpats.

Documentació a presentar

●        Carta de motivació

●        CV

●        Llista d’obres publicades

●        Presentació del projecte literari que treballarà durant la seva estada. La presentació inclourà un títol, una descripció (1-2 pàgines) i una mostra d’escriptura (3-5 pàgines).

Data límit per a la presentació de candidatures

12 de maig de 2023

Inscriu-te a la convocatòria