Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Irakli Kakabadze

Ciutat de procedència: Tbilisi, Geòrgia

Ciutat d'acollida: Barcelona

Període d'acollida: 2016-2017

Obres destacades:

Allegro, Candidat Jokola

És un dels escriptors georgians contemporanis més destacats, autor de novel·les, obres de teatre, contes i poemes. Resideix a Barcelona des del febrer del 2016, convidat pel PEN Català i l’Ajuntament de la ciutat dins el Programa Escriptor Acollit.
·     Activista compromès amb la denúncia social.
·     Les seves obres teatrals han generat polèmica per tractar temes com l’autoritarisme, la repressió de les minories ètniques i l’alienació de la societat consumista.
·     Es distingeix per l’estil innovador de la seva poesia i cal destacar la seva participació al club de poesia Shmazi, impulsor d’un nou estil de multi-actuació cultural, el Blues Polifònic.
·     Reconeix influències del poeta i escriptor georgià Vajha Pshavela, a més de Franz Kafka, Albert Camus i els moviments futurista i dadaista.
·     A causa del seu activisme, ha patit nombroses agressions i ha estat arrestat en diverses ocasions, cosa que l’ha empès a haver-se d’exiliar als EUA i ara a Barcelona.
·     Ha rebut els premis Hellman/Hammett del Human Rights Watch (2007) i el PEN-Oxfam per la llibertat d’expressió (2009).
·     Màster en Resolució de Conflictes i professor en diverses universitats americanes.
·     Membre fundador i president de l’Institut Igualitari, organització per a la defensa dels drets humans a Geòrgia i, actualment, president de la Fundació Gandhi de Geòrgia.
·     Secretari general del PEN Georgià.