Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Irakli Kakabadze

Ciutat de procedència: Tbilisi, Geòrgia

Ciutat d'acollida: Barcelona

Període d'acollida: 2016-2017

Obres destacades:

Allegro, Candidat Jokola

És un dels escriptors georgians contemporanis més destacats, autor de novel·les, obres de teatre, contes i poemes. Ha residit a Barcelona des del febrer del 2016 fins al maig de 2017, convidat pel PEN Català i l’Ajuntament de la ciutat dins el Programa Escriptor Acollit. Kakabadze és un activista compromès amb la denúncia social. Les seves obres teatrals han generat polèmica per tractar temes com l’autoritarisme, la repressió de les minories ètniques i l’alienació de la societat consumista. Es distingeix per l’estil innovador de la seva poesia i cal destacar la seva participació al club de poesia Shmazi, impulsor d’un nou estil de multi-actuació cultural, el Blues Polifònic. L’escriptor georgià reconeix influències del poeta i escriptor georgià Vajha Pshavela, a més de Franz Kafka, Albert Camus i els moviments futurista i dadaista. A causa del seu activisme, ha patit nombroses agressions i ha estat arrestat en diverses ocasions, la qual cosa el va empènyer a exiliar-se als EUA i, després, a Barcelona.

Ha rebut els premis Hellman/Hammett del Human Rights Watch (2007) i el PEN-Oxfam per la llibertat d’expressió (2009). Té un Màster en Resolució de Conflictes i professor en diverses universitats americanes i és membre fundador i president de l’Institut Igualitari, organització per a la defensa dels drets humans a Geòrgia i, actualment, president de la Fundació Gandhi de Geòrgia i és secretari general del PEN Georgià.