Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Ciutat refugi

Girona

Girona va adherir-se a l’ICORN el 2013. La ciutat és famosa pel seu compromís cultural en tot els aspectes. És dinàmica, curiosa i molt oberta als diversos esdeveniments culturals que artistes i organitzadors volen presentar en aquest escenari únic. Per aquest motiu, cada any a Girona hi trobem tot tipus de festivals de música, cinema i arts visuals i escèniques que reuneixen un gran nombre de disciplines: jazz, street art, guitarra clàssica, teatre internacional, teatre amateur, vídeos i audiovisuals, etcètera.

L’adhesió de Girona a la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi li ha permès obrir-se al món i fer créixer la seva riquesa cultural per arribar a convertir-se en una ciutat d’excel·lència. El PEN Català ha remarcat que amb aquest compromís Girona mostra solidaritat, dóna suport als escriptors amenaçats d’arreu del món i alhora també defensa la llibertat d’expressió.

L’any 2013, Girona va acollir el periodista i blogger egipci Amir Ali dins el programa Escriptor Acollit. Se’l coneix pels seus punts de vista seculars i escrits crítics sobre l’islam i les autoritats religioses d’Egipte, que publica a internet a través del seu blog. Va participar en diverses activitats culturals de la ciutat, especialment del Centre Cultural de la Mercè, que és el cor de la vida cultural de la ciutat i la gent hi pot estudiar humanitats, art o música, entre d’altres.

Escriptors acollits a la ciutat

Amir Ali

Egipte

Tots els escriptors acollits