Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Cesario Padilla

(Hondures)

ESCRIPTOR amenaçat

Condemnat per ‘usurpació’ a la Universitat Nacional Autònoma d’Hondures i actualment empresonat.

Cesario Alejandro Félix Padilla Figueroa, graduat en periodisme, líder estudiantil i membre fundador i de la junta de PEN Hondures, va ser condemnat per ‘usurpació’ a la Universitat Nacional Autònoma d’Hondures (Universidad Nacional Autónoma de Honduras­ – UNAH) el dia 7 de juny de 2017. La condemna representa la culminació de la persecució que ha patit de forma constant des del 2014 arran del seu rol a les protestes estudiantils a la UNAH, que demanaven acabar amb els plans de privatització i la democratització de les institucions amb màxima autoritat de la universitat. Des de llavors, Padilla Figueroa ha patit una persecució constant que inclou ser vigilat.

La comunitat PEN creu que Padilla Figueroa i altres estudiants universitaris són perseguits per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió, associació i assemblea, recollits per la Constitució d’Hondures (Articles 72-75 i 79), així com per la Convenció Americana de Drets Humans (Articles 13 i 15) i pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics (Articles 19 i 21), dels quals Hondures n’és estat membre.