Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Dina Meza

(Hondures, 1963)

ESCRIPTORA

Des del 2006, tant ella com la seva família han estat víctimes de persecucions, amenaces de mort i altres incidents que han posat en risc la seva seguretat.

Escriptora, periodista i activista pels drets humans hondurenya. Meza ha treballat per un gran nombre d’organitzacions pels drets humans i mitjans de comunicació digitals des del 1989, any en què un dels seus germans va ser segrestat i torturat durant una setmana. És l’autora del capítol d’Hondures a Vamos a portarnos mal: protesta social y libertad de expresion en América Latina i Kidnapped: Censorship in Honduras [Segrestada: Censura a Hondures]. Ha estat una de les impulsores del PEN d’Hondures, establert el 2014, i actualment n’és la presidenta. Des del 2006, tant ella com la seva família han estat víctimes de persecucions, amenaces de mort i altres incidents que han posat en risc la seva seguretat, motiu pel qual es veu obligada a rebre acompanyament de protecció de les Brigades Internacionals de Pau (PBI). Cap dels incidents patits han estat investigats correctament per les autoritats, i des del 2012 ella i la seva família han hagut de canviar de residència en diverses ocasions, fins al punt de fugir del país temporalment durant el 2013.

Meza creu que l’assetjament actual està força lligat a la seva campanya a favor del periodista Julio Ernesto Alvarado. Meza s’ha beneficiat de les mesures preventives de la Comissió Interamericana dels Drets Humans des del 2006, però això no ha canviat gaire les coses.