Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Juan Daniel Treminio Rayo

Ciutat de procedència: Sébaco, Matagalpa (Nicaragua)

Ciutat d'acollida: Barcelona

Període d'acollida: 2021-2023

Juan Daniel Treminio Rayo (1994) és graduat en Comunicació Social per la Universidad Centroamericana (UCA). Originari de Sébaco, Matagalpa (Nicaragua), és un apassionat del periodisme, la radiodifusió i la comunicació digital. Des de molt jove s’ha involucrat en l’activisme polític en defensa dels drets humans i les llibertats públiques.

Ha exercit la seva professió des dels dinou anys, dirigint diversos programes d’anàlisis conjunturals a l’emissora nacional Radio Corporación, com El Estallido (2014-2015), Unidad con Dignidad (2015-2017) i Buenas Tardes Nicaragua (2017-2018). Va ser fundador i codirector del mitjà de comunicació digital Coyuntura i ha col·laborat amb diverses plataformes com Managuafuriosa i Revista Cultura Libre.

Ha participat en diversos programes de formació política, com el “Diplomado en Gerencia y Liderazgo Político” de la Universidad Americana (UAM), el “Diplomado en Formación Política y Ciudadana” (UCA), el “Programa Regional Agentes de Cambio” de la Friedrich-Ebert Stiftung, i en el curs “Diseño de Campañas para el Cambio Social en la Plataforma Global – El Salvador”. També forma part del “Programa de Visitas Internacionales del Departamento de Estado de los Estados Unidos de América” i ha participat en el “Programa Regional Adelante” de la International Women’s Media Foundation (IWMF).

La seva implicació directa en la denúncia de casos de corrupció i en la documentació de les violacions dels drets humans va fer que es convertís en el blanc d’amenaces per part de simpatitzants del Govern i, per aquest motiu, des de l’any 2018 viu exiliat amb la seva família. No obstant això, aquest fet li ha donat l’oportunitat d’expandir-se en temes com la migració i les comunitats vulnerades, assumint el compromís de continuar treballant en la denúncia i desenvolupament d’investigacions periodístiques que contribueixin a la transformació del seu país. Actualment viu a Barcelona i és resident del programa Escriptor Acollit del PEN Català.