Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Ugar

Ciutat de procedència: Síria

Ciutat d'acollida: Barcelona

Període d'acollida: 2015

Obres destacades:

Quddàs siriani (Missa siríaca), Thaurat hobb, hobb bitaam al-hurriya (La revolució de l’amor, amor amb gust de llibertat)

És el sisè autor resident dins del Programa Escriptor Acollit del PEN Català, i el quart a Barcelona. El poeta sirià ha hagut de deixar el seu país a causa de l’activisme en contra del règim. Com a activista polític, destaca la seva participació en la Declaració de Damasc (2005) que aglutinava tots els opositors al govern per reclamar reformes polítiques. Va pagar un alt preu pel seu compromís polític i per publicar articles d’oposició al règim i l’any 2006 va ser detingut. No va ser alliberat fins després de més de quatre anys, el 2010. Durant els anys de captiveri, el seu cas va ser seguit pel PEN Internacional i altres associacions que vetllen pels drets humans. Ha estat membre del desaparegut moviment opositor Fòrum Democràtic Sirià (2012-2014) i també ha estat entre els fundadors del Partit de la República (2013).

Ugar ha col·laborat amb diferents diaris i revistes del món àrab i té diversos llibres de poesia publicats, entre aquests destaquem Quddàs siriani (Missa siríaca, 2003, textos literaris i poètics) Thaurat hobb, hobb bitaam al-hurriya (La revolució de l’amor, amor amb gust de llibertat), dins la col·lecció editorial Watan wa thaura (Pàtria i revolució) que Ugar va fundar el 2013 a Beirut.