L’1 de juny a les 18.00 h inaugurem al Cercle Artístic Sant Lluc 463+,  que presenta les obres de diversos artistes ucraïnesos de diferents nivells i estatus, que actualment són bé refugiats, bé residents a Catalunya.

“463” son els quatre-cents seixanta-tres dies que farà l’1 de juny (dia de la inauguració de l’exposició) des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna. El símbol “+” te dos significats: representa la incertesa pel que fa als dies de guerra que encara queden per venir, però també fa referència al concepte de “contingut prohibit” +18, amb què sovint s’etiqueta el “contingut sensible”. La guerra reuneix tots aquests continguts “sensibles” o directament “inacceptables” – violència, assassinat, tortura, crueltat, agressió, perill, etc. – En un escenari bèl·lic, l’espai expositiu esdevé pràcticament l’únic lloc on els horrors de la guerra es poden mostrar sense censura.

L’exposició presenta les obres de diversos artistes ucraïnesos de diferents nivells i estatus, que actualment són bé refugiats, bé residents a Catalunya. La majoria de les obres presentades a l’exposició reflexionen sobre el tema de la guerra.

Aquesta proposta expositiva, comissariada per Mykola Kornilov, ha estat organitzada pel PEN Català i el Cercle Artístic Sant Lluc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, concretament la  Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi  i l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.