Un any més el PEN Català commemora el 15 de novembre, Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, amb actes en diferents punts dels territoris de parla catalana. El programa pretén difondre la tasca de l’entitat i sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d’expressió arreu del món, així com defensar els drets dels escriptors a expressar-se lliurement.

El programa d’actes s’inicia a Ciutadella, dilluns 13 de novembre, amb el lliurament del VIII Premi Veu Lliure-PEN Català. Miquel Àngel Llauger, vicepresident del PEN Català a les Illes, conversarà amb l’escriptora i activista xinesa Tienchi Martin-Liao.

Dimarts 14 de novembre, a les 12h, escriptors i periodistes llegiran dins d’una gàbia textos escrits per diversos autors que han estat empresonats o han viscut a l’exili. A la tarda es durà a terme l’acte “Trenquem el silenci” amb Tienchi Martin-Liao, la novel·lista turca Aslı Erdoğan i el periodista Sergi Vicente. Durant l’acte també es presentarà la plaquette Ocells de fusta d’Aslı Erdoğan, que serà repartida gratuïtament a tots els assistents.