L’any 2001, les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L’objectiu era treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones refugiades, desplaçades a l’interior dels seus països, sol·licitants d’asil i apàtrides. Cada any, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i altres institucions, commemora aquesta diada per visibilitzar la realitat de totes les persones forçades a fugir de casa seva a causa de conflictes armats i violència o per motius religiosos, polítics, ètnics, de gènere o d’orientació sexual.

Aquest any hi haurà més de 40 activitats distribuïdes per tots els districtes de la ciutat. El PEN Català s’hi ha sumat i hi participa amb tres representacions teatrals:

– Dimecres 14 a les 19h – “Engrunes”: l’obra s’inspira en el conte de ‘Hansel i Gretel’ per apropar-nos a la realitat dels refugiats a la Mediterrània. Després de l’obra s’obrirà un debat sobre migració i refugi a càrrec de CCAR i el PEN Català.
Més informació

– Dijous 15 a les 19h – “Sous la plage”: proposa un espai de reflexió crítica sobre la construcció del discurs europeu sobre els conflictes al món àrab i l’així anomenada “crisi” dels refugiats.
Més informació

– Dimecres 21 a les 20h –  “El Rei Gurugú”: un espectacle sobre el drama de la immigració a la tanca de Melilla. Es realitzarà un diàleg posterior amb l’intèrpret i el director de l’obra i representants del PEN Català i CCAR.
Més informació

Consulta l’agenda del PEN