Arriba una nova edició del Festival literari Tocats de Lletra i, com cada octubre, la ciutat de Manresa ofereix durant uns dies (enguany del 17 al 28 d’octubre) una gran varietat de propostes literàries: des de converses amb autors/es de reconegut prestigi al nostre país fins a activitats amb les noves fornades de joves autors.

D’entre les activitats que formen part del programa, l’organització del Tocats de Lletra ha volgut que en algunes de les propostes que ofereix es faci una taquilla inversa que anirà destinada a projectes vinculats a la llibertat d’expressió i els escriptors refugiats.

El divendres 19 d’octubre tindrà lloc l’espectacle “Contra el caire del temps”, un homenatge a una de les nostres sòcies més històriques, la poeta Montserrat Abelló que anirà a càrrec de poetes i artistes que no només admiren l’obra de l’autora de Dins l’esfera del temps, sinó també, en alguns casos, en van mantenir una amistat. La recaudació d’aquest espectacle anirà íntegrament al PEN Català.

El divendres 26 d’octubre, a les 20 hores, tindrà lloc al Teatre Kursaal l’acte “Ponts de llengües”, un dels esdeveniments principals del festival. En aquesta ocasió, diversos poetes, alguns d’ells vinculats al PEN i amb un fort compromís amb la paraula i la societat compartiran escenari amb la gran cantant algueresa Franca Masu. Tot el que s’aconsegueixi a través de la taquilla inversa d’aquest espectacle també anirà íntegrament al PEN.

 

Des de la nostra entitat volem donar les gràcies a l’Ajuntament de Manresa per tenir tan present la tasca del PEN Català. Poder comptar amb propostes com la del Tocats de Lletra no només ens deixen visibilitzar d’una manera més àmplia els nostres autors/es catalans, sinó també posar èmfasi en aquells escriptors estrangers perseguits, refugiats o exiliats.