El passat dimecres 23 de febrer els periodistes Jairo Videa i Juan Daniel Treminio, acollits pel PEN Català dins el Programa de l’Escriptor Acollit (PEA) de la xarxa ICORN, van fer la segona sessió del cicle: Autors a les aules del 2022. En aquest cas, van visitar l’Institut Lluís Vives de Barcelona on van impartir un taller de ràdio. L’Helena Pol, vocal del Comitè dels Escriptors Perseguits del PEN Català, va acompanyar les dues sessions que s’hi van fer.

L’activitat va consistir, principalment, a explicar com es crea un podcast i experimentar les possibilitats que té aquesta eina comunicativa a l’hora de gravar i difondre debats, entrevistes, programes, etc. S’escau que al currículum de 3r d’ESO s’estudien els mitjans de comunicació i, la seva vinculació amb la llengua catalana possibilita treballar l’expressió escrita i l’expressió oral.  La proposta de Videa i Treminio sobre la ràdio i el podcast va ajudar a nois i noies a comprendre d’una manera pràctica i vivencial el que havien estudiat als manuals.

Dóna un cop ull als materials didàctics relacionats amb el Programa de l’Escriptor Acollit: Jo soc l’estranger, Sigues altaveu i Ídols lletraferits.

Si tens interès a portar alguna acció del Programa Escriptor Acollit al centre educatiu on treballes, posa’t en contacte amb nosaltres a: pen@pencatala.cat