Diverses personalitats han publicat un vídeo donant suport a la cercavila per l’escola catalana.

Després de convocar la mobilització el passat mes d’abril, Somescola.cat* ha emès el següent comunicat per respondre a la darrera interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya:

Somescola reitera la defensa de l’escola catalana i fa una crida a la mobilització del 14 de juny per respondre al TSJC
La coordinadora rebutja les interlocutòries judicials que escapcen la immersió lingüística

Somescola.cat reitera la defensa del model vigent d’escola catalana i rebutja les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que manté la imposició d’una quota lingüística del 25% en castellà. 

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives fa una crida a participar en la mobilització del proper 14 de juny a Barcelona, per mostrar el suport social a la immersió lingüística i el dret a decidir el model educatiu a les urnes.

Somescola.cat rebutja un cop més la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país i la jerarquització lingüística amb què es prioritza el castellà. El TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Així, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa pròpia vigent.

Somescola.cat fa una crida a la participació massiva en la cercavila per l’escola catalana del 14 de juny, a les sis de la tarda al centre de Barcelona. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la mobilització serà una marea verda per l’escola catalana, per mostrar el suport social a la comunitat educativa i al dret a decidir el propi model educatiu.

Durant les properes setmanes Somescola.cat anirà publicarant una sèrie de vídeos que reflecteixen el suport social en la defensa del model vigent d’escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu. De moment ja s’han editat l’espot de la cercavila i dos vídeos on diverses personalitats fan una crida a participar en aquesta marxa verda.

D’altra banda, les 38 entitats de la coordinadora cívica i educativa continuen venent el lot de la mobilització, els ingressos del qual serviran per a finançar les activitats de la coordinadora. El lot es pot adquirir a través de la botiga virtual de Somescola.cat i de diverses entitats de la coordinadora, o bé en punts de distribució.

Trobareu tota la informació sobre la mobilització, com adherir-vos-hi i adquirir-ne el lot a la pàgina web de Somescola.cat.

*el PEN Català és una de les 40 entitats promotores d’aquesta coordinadora creada per donar suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa