L’exposició DELETRIX s’instal·la del 30 d’octubre al 29 de novembre a Bilbao.

Després de passar per l’Arts Santa Mònica de Barcelona i l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, la itinerància de l’exposició Deletrix de Joan Fontcuberta i el PEN Català continua amb una nova inauguració, aquesta vegada a Bilbao.

 L’exposició tindrà lloc a la Biblioteca Foral de Bilbao del 30 d’octubre al 29 de novembre, en el marc del XI Festival contra la censura Zentsura at!.

La inauguració es farà dijous 30 d’octubre amb la participació de Joan Fontcuberta, la presidenta del PEN Català Carme Arenas, el president del PEN Basc Urtzi Urrutikoetxea i d’altres membres d’aquest centre.

Per aquesta ocasió s’han traduït al basc i al castellà els textos del llibre Deletrix que complementa l’exposició.

Amb motiu del 90è aniversari del PEN Català i de la celebració del Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat, el 2013 es presentà l’edició del llibre i l’exposició Deletrix, de Joan Fontcuberta.

Deletrix recull la feina duta a terme pel fotògraf Joan Fontcuberta al llarg dels últims 6 anys col·leccionant imatges i textos censurats de diversos autors i èpoques en un recorregut que l’ha portat a biblioteques i arxius d’Europa i d’Amèrica del Nord. Les imatges van acompanyades de textos on diversos escriptors de renom internacional reflexionen sobre aquests testimoniatges d’intolerància, tot recollit en un llibre d’art.

Per a més informació sobre el projecte Deletrix.