Israel – Dareen Tatour, poeta

Actualment, la poeta Dareen Tatour –una ciutadana palestina d’Israel– s’enfronta a un procés judicial per “donar suport a una organització terrorista” i a diversos càrrecs per apologia de la violència en relació a la seva poesia i activitat a les xarxes socials. Va ser arrestada en una batuda policial a casa seva la matinada de l’11 d’octubre de 2015 i va passar més de nou mesos sota detenció policial abans de passar a l’arrest domiciliari. Dos anys després, el seu judici continua i segueix sota un estricte arrest domiciliari que li impedeix sortir de casa sense un acompanyant acreditat i una prohibició absoluta a accedir a Internet.

L’octubre de 2017, la Presidenta de PEN Internacional, Jennifer Clement, i el Director Executiu, Carles Torner, van visitar Tatour a casa seva, a Reineh, a prop de Nazaret. Aquest és el missatge de Tatour als membres de PEN:

Com a poeta detinguda, el vostre suport em va donar una espurna d’esperança que no s’apagarà mai, i em va confirmar que hi hagi algú que treballa per protegir els drets de l’escriptor i del poeta com a ésser humà, i per assegurar que l’espurna de la creativitat continua encesa per sempre. Gràcies PEN Internacional. Moltes gràcies per la vostra visita, pel vostre suport i per donar suport a poetes i escriptors que pateixen l’empresonament, com jo mateixa, simplement pel fet d’expressar les nostres opinions a través de l’art.

La comunitat PEN creu que Dareen Tatour està sent atacada pel fet d’exercitar pacíficament el seu dret a la llibertat d’expressió, i continuem demanant el seu alliberament immediat i incondicional un any després de fer campanya per ella el Dia de l’Escriptor Perseguit 2016.