Durant els dies 9, 10 i 11 de juny s’ha celebrat a Bled (Eslovènia) l’Assemblea general del Comitè d’Escriptors per la Pau del PEN Internacional, enguany en format presencial i també virtual.

Ricard Ripoll, vocal del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Català, ha participat en una de les reunions en línia que ha aplegat fins a 27 representants d’arreu del món. Com cada primavera, l’assemblea ha suposat un espai de debat sobre conflictes, pau i llibertat d’expressió, així com un espai de diàleg entre escriptors de tot el món,  especialment de regions en conflicte.

Sota el lema “El futur de la llibertat”, el PEN Eslovènia ha acollit un debat per qüestionar el concepte de “llibertat” en consonància amb el context històric que suposa el centenari del PEN Internacional (2021) i des de la perspectiva crítica de l’ordre mundial postpandèmia. S’ha volgut tractar la “llibertat” des d’aquestes dues perspectives tenint en compte les condicions fonamentals d’equitat i fraternitat. A més, s’ha parlat del paper del PEN a l’hora de plantejar quina és la posició de la llengua i la literatura en la defensa de la llibertat.

D’altra banda, durant la trobada s’ha dut a terme la taula rodona “Escriptor en acció: Protesta o diàleg”, en la qual s’han valorat aquestes dues formes de participació dels artistes en la societat.