Aquest matí, 21 de gener, es farà públic un comunicat que ha preparat el PEN Català amb el suport del PEN Internacional sobre els líders de la societat civil catalana i escriptors empresonats. Durant el darrer Congrés del PEN Internacional, celebrat a Pune (Índia), el PEN Català va denunciar les excessives restriccions a la llibertat d’expressió arran dels càrrecs desproporcionats de sedició i rebel·lió contra els líders de la societat civil i escriptors Sànchez i Cuixart.

El comunicat compta amb el suport de setze centres PEN d’arreu del món, membres del PEN Internacional i escriptors de gran rellevància, com Colm Tóibín o Burhan Sönmez. En termes generals, el comunicat vol denunciar també la repressió i la censura que s’està vivint al país en els darrers temps. Justament d’aquesta voluntat de fer justícia a la llibertat d’expressió neix el PEN, i en el cas del Centre Català duu 95 anys defensant i lluitant contra les amenaces i les agressions als escriptors, donant suport a autors refugiats, empresonats o exiliats arreu del món.

Durant la roda de premsa on es farà públic el comunicat, hi seran presents Jennifer Clement, la Presidenta del PEN Internacional, Carles Torner, el Director Executiu del PEN Internacional i Àngels Gregori, Presidenta del PEN Català.

Aquí podeu llegir el COMUNICAT.