El programa Connexió Barcelona de BTV ha emès el 30 d’abril un reportatge sobre la tasca del PEN Català amb els escriptors perseguits.

Amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa (3 de maig), el programa Connexió Barcelona de BTV ha dedicat un breu reportatge al Programa Escriptor Acollit del PEN Català i a les accions de l’entitat a favor de la llibertat d’expressió arreu del món.

Al vídeo s’entrevista a l’escriptor amazic Salem Zenia, el primer autor arribat a Barcelona dins del programa del PEN, dut a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Zenia va haver de deixar el seu país (Cabília, Algèria) a causa de les amenaces rebudes arran de la seva producció literària i periodística. Arribat a Barcelona el 2007, va decidir quedar-s’hi i continuar el seu activisme a favor de la llengua amaziga, implicant-se també en les reivindicacions culturals catalanes. Prova d’això és la publicació el 2008 del poemari bilingüe català-amazic Sol cec, la recopilació del diccionari català- amazic / amazic-català i la seva última novel·la que veurà la llum a finals de maig traduïda al català.

Després del testimoni de Salem Zenia, la periodista Marta Ballesta passa a entrevistar a Raffaella Salierno, secretària general del PEN Català i directora del Programa Escriptor Acollit. La seva intervenció es centra en explicar en què consisteix el programa d’acollida, fer una panoràmica general dels països on la llibertat d’expressió està més amenaçada i destacar les campanyes reivindicatives promogudes des del PEN Internacional.