Després de quatre anys organitzant un acte paral·lel de boicot, en protesta per la inclusió del castellà a la convocatòria dels premis Ciutat de Palma, els escriptors en llengua catalana escenifiquen el suport als premis assistint al lliurament oficial.

El govern municipal sorgit de les darreres eleccions ha escoltat les reivindicacions dels escriptors illencs, encapçalades per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Obra Cultural Balear i el PEN Català, de recuperar els premis Ciutat de Palma com una important i prestigiosa convocatòria oberta a la cultura catalana, i com a expressió de normalitat, de suport i de protecció de la llengua.

El mateix dia del lliurament del premi, els escriptors tornaran a reunir-se a Can Alcover, per brindar pel retorn a la normalitat dels premis Ciutat de Palma, amb la intenció de marxar després, cap al Teatre Principal i assistir al lliurament oficial dels premis. Prop de cinquanta escriptors han confirmat la seva assistència, entre els quals Biel Mesquida, Miquel Perelló, Lucia Pietrelli, Pau Vadell i Helena Alvarado. També hi assistiran, entre altres, Miquel Àngel Llauger, vicepresident a les Illes del PEN Català, Heike Nottebaum, vocal per les Illes del PEN Català, Jaume Mateu, president d’OCB, Miquel Bezares, vicepresident de l’AELC a les Illes, Bel Olid, presidenta de l’AELC i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Durant quatre anys el món literari i cultural mallorquí es va congregar a la vetllada Sant Sebastià Literari, que servia per demostrar el sentiment majoritari dels escriptors de les Illes, contra la decisió unilateral de l’equip de govern del PP de convertir en bilingües uns premis que, des de l’autogovern, s’havien distingit com un dels més prestigiosos reconeixements de la creació literària en llengua catalana.

Al llarg d’aquest període més de 400 escriptors de tot l’àmbit lingüístic van adherir-se al manifest «Per uns premis Ciutat de Palma en català i de prestigi», i les convocatòries de l’acte paral·lel, festives i reivindicatives, deixaven any rere any el Teatre Principal sense representació del sector cultural balear.

Dimecres 20 de gener

18:00h
Can Alcover
(C. de Sant Alonso, 24)

18:45h
Teatre Principal
(C. de la Riera, 2)