El PEN Català, l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Faber Llull d’Olot han editat una publicació amb l’obra dels sis creadors europeus emergents que l’any passat van participar en una residència a la Faber Llull d’Olot.

Es tracta d’escriptors –tots ells premiats i amb obra publicada– provinents de quatre països europeus i que escriuen en llengües europees no majoritàries, concretament: català, hongarès, gallec, neerlandès i serbi. Són: Réka Borda (Hongria, 1992), Alba Dalmau (Catalunya, 1987), Pol Guasch (Catalunya, 1997), Jovana Jovanović (Sèrbia, 1995), Jens Meijen (Bèlgica, 1996) i Ismael Ramos (Galícia, 1994).

Tots sis escriptors van compartir escriptura i experiències el passat octubre a la residència Faber Llull d’Olot. Ara, quatre mesos després, el PEN Català, la mateixa Faber Llull d’Olot i l’Institut Ramon Llull (IRL) han editat aquesta publicació amb mostres de l’obra dels sis autors traduïdes també a l’anglès i, en els casos en què no era ja la llengua originària, també al català.

Concretament, hi trobem extractes de: La trampa dels conills, de Réka Borda (originalment en hongarès i que també trobem en català en traducció de Jordi Giné i Imola Szabó i en anglès traduït per George Szirtes); d’Amor i no, d’Alba Dalmau (originalment en català i també traduït a l’anglès per Laura McGloughlin), de Napalm al cor, de Pol Guasch (en català original i també en anglès traduït per Laura McGloughlin), Rara avis, de Jovana Jovanović (en l’original en serbi i també traduït al català per Pau Sanchis Ferrer i a l’anglès per Jonathan Pendlebury), de De Lichjaren, de Jens Meijen (originalment en neerlandès i traduït al català per Maria Rosich i a l’anglès per Emma Rault) i de La part fàcil, d’Ismael Ramos, en gallec original i també en català –traduït per Eduard Velasco–, i en anglès, en traducció de Neil Anderson.
Aquesta publicació ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el PEN Català –a través del seu projecte Be (P)Art Grow With Arts–, l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Faber Llull d’Olot.

Descarrega’t la publicació