Tienchi Martin-Liao és la guanyadora d’aquest premi que atorga cada any el PEN Català a un escriptor o escriptora que hagi patit o pateixi persecució al seu país per les seves paraules i escrits.

L’acte de lliurament del premi ha estat aquest dimarts 14 de novembre, a Can Saura de Ciutadella, amb una conversa entre la mateixa Martin-Liao i el vicepresident del PEN Català a les Illes, Miquel Àngel Llauger. Durant l’acte, la guanyadora ha rebut aquesta distinció i una escultura realitzada per l’escultor menorquí Maties Sansaloni.

El programa del Dia de l’Escriptor Perseguit es completa demà, dimarts 14, a les 12h ambNo podreu tancar les paraules – Lectura de textos dins una gàbiai a les 19h amb l’acte Trenquem el silenci, on la premiada conversarà amb el periodista Sergi Vicente.

Tienchi Martin-Liao és autora i traductora xinesa, ha dedicat la seva vida a la defensa dels drets humans i la llibertat d’expressió al seu país. Viu a Alemanya des dels anys 70, on ha escrit i traduït llibres sobre cultura i societat xinesa, i apareix en mitjans internacionals com experta en la situació dels drets humans a la Xina.

A més a més, va ser editora del Premi Nobel de la Pau Liu Xiaobo i amiga de Liu Xia, poeta i parella del Nobel que actualmente es troba sota arrest domiciliari.

Premi Veu Lliure