El PEN Català formarà part de la Junta Directiva de l’ICORN. 

L’ICORN, la xarxa internacional de ciutats refugi, ha celebrat a Barcelona els dies 20-22 d’abril al seva IV Assemblea General. En el transcurs d’aquesta assemblea ha aprovat els seus estatuts i ha definit l’estructura de govern i administrativa de l’entitat. També ha decidit mantenir la seu administrativa de l’entitat a la ciutat noruega de Stavanger.

Durant aquesta assemblea, que actualment està integrada per 21 ciutats de Belgica, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Mèxic, Holanda, Noruega, Catalunya, Suècia i el Regne Unit, ha estat nomenada la primera Junta Directiva de l’ICORN.

Els membres elegits són:

Peter Ripken (President)                            Frankfurt (Alemanya)
Dagny Anker Gevelt (vice-president)        Kristiansand (Noruega)
Chris Gribble                                              Norwich (Regne Unit)
Philippe Ollé-Laprune                                Mexico DF (Mèxic)
Raffaella Salierno                                       Barcelona (Catalunya)

 Seixanta escriptors, delegats i observadors de més de 20 països s’han reunit a Barcelona per participar en l’assemblea. Entre els participants també hi havien representants de la xarxa de ciutats refugi de Nordamèrica (CoRNA) encapçalats pel seu president, l’escriptor Russell Banks. Aquesta xarxa s’ha dissolt recentment i les ciutats integrants han sol·licitat ingressar a la xarxa ICORN.

Actualment més 30 escriptors perseguits de tot el món estan en llista d’espera per poder ser acollits per alguna ciutat membre de la xarxa ICORN. Una de les primeres tasques del nou equip serà, doncs, incorporar tant les ciutats de l’anterior xarxa americana, com les ciutats europees que han participat a l’assemblea com a observadores.