El passat dissabte 23 d’octubre, la Fira del Llibre de València va acollir la taula rodona llibres contra la LGTB-fòbia en la qual participaren autors catalans, argentins, xilens, veneçolans i porto-riquenys.

Una taula rodona presencial i virtual que va servir per a donar a conèixer la producció literària sobre aquesta temàtica tant a casa nostra com a l’Amèrica Llatina. Organitzada per la Fira del Llibre de València amb la col·laboració del PEN Català, PEN Argentina, PEN Xile i PEN Puerto Rico, hi presentaren les seves obres els autors i autores catalans Nina Martínez, Eley Grey, Fani Grande, Marta Lobera, Òscar Hernández, Encarna Sant-Celoni, Margarida Castells i Susana Gisbert. Per la part llatinoamericana, Gabriel Seisdedos (president del PEN Argentina), Germán Rojas (president del PEN Xile), Sandra Santana (presidenta del PEN Puerto Rico) i els escriptors argentins Miguel Gavilán i Patricia Cuaranta i els xilens Rodrigo Verdugo i Gonzalo Retamal. La taula va estar moderada per Manolo gil, vicepresident del PEN Català al País Valencià.

Per a acabar l’acte, es va presentar el projecte “Así vivimos el amor”, una antologia de contes i poesia de temàtica LGTBIQ+ impulsada conjuntament pel PEN Català, PEN Argentina, PEN Xile i PEN Puerto Rico. La convocatòria per participar-hi està oberta a tots els socis PEN des del 25 d’octubre fins al 31 de desembre de 2021. Les obres es poden presentar tant en català com en castellà.