La cerimònia tindrà lloc el proper dilluns, 12 de desembre, coincidint amb el 27è aniversari del Centre UNESCO de Catalunya.

El Centre UNESCO de Catalunya atorga anualment el Premi Internacional UNESCOCAT a persones o entitats catalanes en reconeixement de la seva decisiva contribució a la promoció dels valors i eixos de treball de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència, la Cultura i la Comunicació (UNESCO), que el mateix Centre UNESCO de Catalunya vehicula a l’àmbit cultural català des de l’any 1984.

Enguany, el jurat del Premi Internacional UNESCOCAT ha decidit atorgar el guardó al PEN Català, una associació d’escriptors, actualment presidida per Carme Arenas, que des de la seva fundació, l’any 1922, ha servit de plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores de Catalunya. D’acord amb els objectius del PEN Internacional, el PEN Català aspira a representar un espai de diàleg entre llengües i cultures on la llengua i la literatura catalanes aconsegueixin una presència significativa, i a esdevenir l’associació d’escriptors de referència en la defensa del dret a la llibertat d’expressió, el mutu coneixement entre cultures i la defensa dels drets lingüístics i de la pau.

El jurat del Premi Internacional UNESCOCAT està constituït per representants d’entitats catalanes dels àmbits de l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació: l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, l’Institut d’Estudis Catalans, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, l’Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Televisió de Catalunya. Rita Marzoa, periodista i membre del jurat en representació d’Òmnium Cultural, farà la glossa de l’entitat guardonada.

Els guardonats de les edicions anteriors van ser el músic Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueras (2009); i la Fundació del FCBarcelona (2010).

RECORDEM:

  • Acte:        Lliurament del tercer Premi Internacional Unescocat al PEN Català
  • Dia:          Dilluns, 12 de desembre del 2011, a les 20.15 hores
  • Lloc:        Sala d’actes del Centre UNESCO de Catalunya, c/ Nàpols 346, 1er pis, 08025 Barcelona

Contactes premsa:

– UNESCOCAT: Amélie Ponce.
– PEN Català: Yolanda Viñals.