Dissabte, 13 de novembre, va tenir lloc a Palma el lliurament del Premi Veu Lliure 2021, que en aquesta edició ha recaigut en Mireille Gansel. L’entrega del guardó es va fer a Can Alcover, on es va realitzar una taula rodona amb la guardonada, Mireille Gansel, i també amb Àngels Gregori, Biel Mesquida, Maria Muntaner, Gemma Rodríguez i Josep Manuel Vidal-Illanes.

Mireille Gansel, escriptora i traductora, va obtenir el guardó per la seva trajectòria, que inclou molt especialment l’obra Traduir com transhumar, publicada per l’editorial Lleonard Muntaner Editor, amb traducció de Dolors Udina. El PEN Català va valorar la defensa de Mireille Gansel de la llibertat d’expressió en la tasca de la traducció de poetes perseguits pel nazisme, la traducció d’antics dissidents de la RDA i la publicació del primer volum de poesia clàssica durant la Guerra del Vietnam.

Mireille Gansel esdevé així la dotzena personalitat que rep aquest premi, que el PEN Català atorga anualment des del 2010 i que ha recaigut en autors com Behrouz Boochani, Salem Zenia, Ahmad Jalali, Tienchi Martin-Liao o Ramón Esono.